Over de webinar

Nieuwe wetgeving, Corona, digitalisering en duurzaamheid zorgen voor nieuwe economische uitdagingen. Veel ondernemers zullen de komende jaren dan ook aan de slag moeten met het moderniseren van hun business- en verdienmodel. Waarbij de onderneming soms niet ontkomt aan een stevige herstructurering, de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) is daarbij een goed instrument..

Voor de accountant en de financieel professional is het essentieel als deze de nodige kennis, competenties en vaardigheden bezit om ondernemers te begeleiden bij herstructurerings- en saneringsvraagstukken. Al dan niet in de rol van een door de rechtbank benoemde herstructureringsdeskundige of observator.

Voor accountants en financieel professionals die meer willen weten over herstructureren en saneren organiseert MKB-herstructureringscoach op 5 oktober 2021 van 16.00 uur tot 17.30 het Webinar De accountant en financial professional als herstructureringsdeskundige

 Tijdens dit Webinar zullen mr. Benne van Leeuwen, insolventieadvocaat en herstructureringsdeskundige, Arjaan van de Berg waarderingsspecialist en herstructureringsdeskundige en Jan Wietsma accountant en WHOA-deskundige ingaan op de specifieke rol van accountants en financieell professionals bij herstructureringen en saneringen. Daarbij wordt ingegaan op vragen als:

  • Wat zijn de signalen die erop wijzen dat een onderneming in zwaar weer terecht komt?
  • Welke mogelijkheden zijn er om een onderneming in zwaar weer te laten overleven?
  • Wat zijn de bedrijfseconomische, financiĆ«le en juridische punten waar je als adviseur rekening mee moet houden?
  • Hoe gaan De Belastingdienst en de banken om met ondernemingen in zwaar weer?

Aanmelden kan hier: https://www.mkb-bedrijfscoach.nl/oplossingen/cursussen/webinar-de-accountant-en-financieel-professional-als-herstructureringsdeskundige/